Ellen and Kristen Wiig Sing ‘Let It Go’

Ellen and Kristen Wiig Sing ‘Let It Go’..(Read…)

Hamster Wheel Standing Desk

Instructables user Robb Godshaw and wrdwise has made a wooden treadmill desk shaped like a giant..(Read…)

Low-Angle Shot Block Architecture

Cette série de photos signée Peter Stewart donnerait presque le vertige par la façon dont elle est réalisée. En effet, le photographe se place dans la cour de bâtiments et capture l’image en contre-plongée. Résultat, les images forment une belle géométrie et une magnifique palette de couleurs en fonction de la lumière et de la teinte du bâtiment. À découvrir dans la suite.

10-Low-angle shot blocks
9-Low-angle shot blocks
8-Low-angle shot blocks
7-Low-angle shot blocks
6-Low-angle shot blocks
5-Low-angle shot blocks
4-Low-angle shot blocks
3-Low-angle shot blocks
2-Low-angle shot blocks
1-Low-angle shot blocks

Frank Gehry's Biomuseo in Panama prepares to open

News: structural work has completed on the Museum of Biodiversity in Panama – the first building in Latin America designed by Frank Gehry – ahead of its official opening in October (+ slideshow).

Biomuseo building by Frank Gehry

Occupying a site on the Amador Casueway at the entrance to the Panama Canal, the 4,000 square metre Biomuseo by Frank Gehry includes eight galleries, space for temporary exhibitions, a shop and a cafe.



The colourful design is intended to represent the narrow land mass now known as Panama rising out of the sea to unite the drifting continents of north and south America three million years ago.

Biomuseo building by Frank Gehry

A 2.4-hectare botanical park surrounding the building also hosts a series of outdoor exhibits.

Biomuseo building by Frank Gehry

“This has been a very personal project for me,” said Gehry. “I feel close ties to the people of Panama, and I believe strongly that we should all be trying to conserve biodiversity, which is threatened everywhere.”

Biomuseo building by Frank Gehry

Gehry, who is best known for his sculptural cultural buildings including the Walt Disney Concert Hall in Los Angeles and the Guggenheim Bilbao is Spain, created a public outdoor atrium on the first floor as the centre piece of the design.

Biomuseo building by Frank Gehry

This atrium is covered by a series of angular metal canopies that vary in shape and are painted in bright colours.

Biomuseo building by Frank Gehry

“The canopies recall a local vernacular of tin roofs and colorful buildings and evoke Panamá’s spectacular Neotropical habitat, meanwhile offering protection from the area’s frequent wind-driven rains,” said the museum in a statement. “The atrium level offers extended views to the Canal and to Panamá City.”

Biomuseo building by Frank Gehry

An outdoor exhibition space underneath this atrium connects the two main wings of the building.

Biomuseo building by Frank Gehry

Multidisciplinary designer Bruce Mau has designed the exhibitions, developed in collaboration with the Smithsonian Institute and the University of Panama, which focus on Panama’s role in changing the biodiversity of the Americas and the climate of the rest of the planet.

Biomuseo building by Frank Gehry

Moving through the eight gallery spaces, visitors will be able to experience immersive installations before emerging into the botanic garden, which is also publicly accessible for local residents.

Biomuseo building by Frank Gehry

The project was funded by the Amador Foundation, a charitable organisation created by residents of Panama to promote the country’s history and protect its environment. The site was donated by the Panama government.

Biomuseo building by Frank Gehry

A ceremonial dedication for the building will take place on 30 September, ahead of the public opening on 2 October.

Biomuseo building by Frank Gehry

“We are deeply grateful to Frank Gehry and his collaborator in design, Bruce Mau, for giving us a museum that so beautifully and effectively expresses the mission of Biomuseo,” said the museum’s director Victor Cucalón Imbert. “Thanks to this extraordinary project, we know that Biomuseo can become a cultural and eco-tourism destination, as well as a symbol of global concern for the environment and for conservation, enabling us to send our message throughout the world.”

Biomuseo building by Frank Gehry

Photography is courtesy of Biomuseo.

Biomuseo building by Frank Gehry
Model – click for larger image
Biomuseo building by Frank Gehry
Model – click for larger image

The post Frank Gehry’s Biomuseo in Panama
prepares to open
appeared first on Dezeen.

Powerful Portable Chargers From Crank: Two small devices, designed in LA and made to pump up productivity

Powerful Portable Chargers From Crank


While Mophie will always be a solid go-to when it comes to mobile juice packs, the sleek new portable Crank chargers have caught our eye with two compact yet powerful models. A recent weekend beach…

Continue Reading…

The CR Photography Annual 2014 deadline is today!

Today is your final opportunity to enter the Creative Review Photography Annual 2014, with the chance to showcase your best photographic work from the last year and benefit from more exposure than ever before. Entries close at midnight!

The entry showcase is now live! It’s not too late to join them and present your work online, which will then be promoted to a vast creative community across www.creativereview.co.uk (of 200,000) and our social media channels (of over 1 million people).

gallery showcase will also be taking place for the first time, from 12th-13th November, with a selection of work chosen to be displayed in front of over 4000 marketing and creative professionals at the Festival of Marketing 2014.

Plus, the beautiful CR Photography annual double issue will be out in December, in print and for iPad, showcasing your work in front of a core audience of creative studios and art directors.

Entry only costs £60 and will position you as a creative leader in your field so submit your best work from the past year before midnight tonight and ensure you are in the running to appear in the CR Photography Annual 2014.

Don’t forget, this year we are introducing categories to celebrate not just the photographers themselves, but also the art directors and commissioners of photography, including ad agencies, magazines, publishers, stock libraries and fashion brands, with the winning work shown in context of their layouts, pages, covers, and so on.

We are also introducing a category to celebrate the best images commissioned by image libraries to help set standards in this important creative sector. Details of all the categories here.

We are also pleased to announced this year’s judges who include: Jessica Crombie, head of visual creative at Save the Children; Sarah Douglas, creative director at Wallpaper*; Gemma Fletcher, senior art director at Getty Images; Sarah Thomson, head of art production at Fallon London; Daniel Moorey, head of print at Adam&EveDDB; and Alan Wilson Senior Art Director and AMV.BBDO

Email here for an specific queries regarding the Photography Annual 2014.

 

Don’t miss out, enter today!

Surreal Portraits by Aisha Zeijpvelds

Des images hors du commun, voire surréalistes, c’est ce que la photographe Aisha Zeijpvelds, basée à Amsterdam présente ici par une série de portraits. Ce qui est particulier, c’est la mise en scène qui s’avère complètement loufoque. Certains modèles auront les membres dédoublés alors que d’autres auront les yeux cachés par un miroir ou un amas de fumée.

Surreal Portraits-11
Surreal Portraits-10
Surreal Portraits-9
Surreal portraits-8
Surreal portraits-7
Surreal portraits-6
Surreal portraits-5
Surreal portraits-4
Surreal portraits-3
Surreal portraits-2
Surreal portraits-1b

Concrete tunnel extends through an old stone wall at Leyva 506 house by ATP

An elevated concrete tunnel provides the entrance to this house in Cuernavaca, Mexico, created by local architecture studio ATP in a converted colonial-style annex (+ slideshow).

Leyva 506 by APT

The Mexican studio was tasked with restoring a series of 70-year-old out buildings in the grounds of a larger house, to provide a home for a young historian.

Leyva 506 by APT

Originally a series of small rooms for domestic staff surrounding a first-floor terrace, the building’s walls were torn down by the architects to maximise space, creating an open-plan home named Leyva 506 with a central courtyard sheltered beneath two plywood canopies.



Leyva 506 by APT

ATP’s biggest intervention was to add a concrete walkway that bursts through the original stone facade. A door underneath leads up into this space, creating a grand entrance to the residence.

Leyva 506 by APT

The new walkway spans the southern edge of the property, creating a viewing deck overlooking the gardens to the west of the building. A net can be rolled over its front to prevent mosquitos from entering.

Leyva 506 by APT

To accentuate the length of the corridor, the architects also added a strip of lighting running along the skirting of the wall.

Leyva 506 by APT

The removal of existing partitions allowed the architects to open the interior up to the elements. A set of steel folding doors separate the kitchen and living space from a central patio and have been painted red – the original colour of the wall opposite.

Leyva 506 by APT

“The main request was to have a large multifunctional space that could be opened to the outside,” architect Lilian Rebello told Dezeen. “The objective was to cover all specified necessities, taking full advantage of the existing building.”

Leyva 506 by APT

The east side of the site was repurposed to create a multi-use work space for the client, screened behind a low glazed partition.

Leyva 506 by APT

Bespoke shelving and storage was fitted around the original windows to house a library, and to include hidden desks and flexible work spaces for the client.

Leyva 506 by APT

The remaining spaces provide a bedroom and bathroom on the north side of the living area.

Leyva 506 by APT

ATP used simple materials in order to be sensitive to the heritage of the property. Brick walls were white washed, while untreated plywood was used for the ceiling and furniture to add warmth to the conversion.

Leyva 506 by APT

For the floor, the architects used colourful tiles that add yellow tones to the interior. “We used pressed mosaics – a tile that was introduced to Mexico at the time of the Spanish colonisation,” said Rebello.

Leyva 506 by APT

“In the state of Morelos, local craftsmen made a variation to the original system that does not use a mould and the drawing of the tiles is made by hand, which makes it a unique, organic and handmade piece,” she said

Leyva 506 by APT

Strips of polished concrete separate these tiled surfaces from the outdoor areas, while a mixture of antique and contemporary furniture finishes the space.

Leyva 506 by APT

Another plywood canopy was installed at the rear of the property. Clerestory windows just below ventilate the apartment and bring natural light in from the east.

Photography is by Louis Gordoa.


Project credits:

Architectural design: APT arquitectura – Lilian Rebollo Uribe, Edgar Saúl Bahena Cruz
Renders: Edgar Saúl Bahena Cruz
Construction: APT arquitectura, Vicente Barragán Hernández

Leyva 506 by APT
Floor plan – click for larger image
Leyva 506 by APT
Original floor plan – click for larger image
Leyva 506 by APT
Section A-A – click for larger image
Leyva 506 by APT
Section B-B – click for larger image
Leyva 506 by APT
Section C-C – click for larger image
Leyva 506 by APT
Section D-D – click for larger image

The post Concrete tunnel extends through an old
stone wall at Leyva 506 house by ATP
appeared first on Dezeen.

Petal-like Pendants

Folded from a single sheet of aluminum, the GINCO collection of pendant lamps a simplistic yet fun shape and cool neo-retro style. With the seam visible, its unique and sensible construction is made apparent for all to see, and is further highlighted through a single sliver of light shining through. However rigid, the series has a delicate and light aesthetic reminiscent of flower petals and leaves. Get it here!

Designer: Valeria Salvo for Formabilio

-
Yanko Design
Timeless Designs – Explore wonderful concepts from around the world!
Shop CKIE – We are more than just concepts. See what’s hot at the CKIE store by Yanko Design!
(Petal-like Pendants was originally posted on Yanko Design)

Related posts:

  1. Poplar Pendants

Bringing People on the Tube Together!

Tube Games are a clever addition to the London Underground that bring commuters together for a bit of fun! Adaptable to the single openable window of each carriage, users can meet in the middle to play games like tic-tac-toe. Moves are made by rubbing against the grain of the elasticated suede playing surface stretched between the two aluminum door clips. After playing, simply swipe the material for a clean slate. If nothing else, it’s a great way to encourage people to loosen up and have some fun on an otherwise stuffy commute!

Designer: Thomas Wing-Evans

-
Yanko Design
Timeless Designs – Explore wonderful concepts from around the world!
Shop CKIE – We are more than just concepts. See what’s hot at the CKIE store by Yanko Design!
(Bringing People on the Tube Together! was originally posted on Yanko Design)

Related posts:

  1. Bringing the Blacklight Back
  2. Bringing Sound Back to The Music
  3. Bringing Back the Walking Candle