A home for your things

Bloesem living | Famille Summerbelle's perfect solution for all the little items we have lying around: House Boxes

These cute little house boxes are the latest product to join the Famille Summerbelle family. They come in 4 colours – black, blue, pink and mustard. Boy are they a great way to hide all the little knick knacks that we naturally have in our room, can’t throw them away.. so these adorable houses are the perfect solution. Find a home for all of your items… 

Bloesem living | Famille Summerbelle's perfect solution for all the little items we have lying around: House Boxes

Bloesem living | Famille Summerbelle's perfect solution for all the little items we have lying around: House Boxes

Bloesem living | Famille Summerbelle's perfect solution for all the little items we have lying around: House Boxes

Bloesem living | Famille Summerbelle's perfect solution for all the little items we have lying around: House Boxes

And not forgetting these amazing paper cut beauties.. 

.. Famille Summerbelle 

Celestial Cities by David Fleck

« Celestial Cities » est une série limitée d’illustrations de villes réalisée par David Fleck. Les neuf illustrations sont créées à partir de gravures sur bois, puis calquées sur papier et déclinées en plusieurs teintes s’inspirant des planètes de notre système solaire. Une série présentée par Kickstarter à découvrir dans la suite.

CELESTIAL CITIES by David Fleck-16
CELESTIAL CITIES by David Fleck-15
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
CELESTIAL CITIES by David Fleck-13
CELESTIAL CITIES by David Fleck-12
CELESTIAL CITIES by David Fleck-11
CELESTIAL CITIES by David Fleck-10
CELESTIAL CITIES by David Fleck-9
CELESTIAL CITIES by David Fleck-8B
CELESTIAL CITIES by David Fleck-8
CELESTIAL CITIES by David Fleck-7B
CELESTIAL CITIES by David Fleck-7
CELESTIAL CITIES by David Fleck-6
CELESTIAL CITIES by David Fleck-5
CELESTIAL CITIES by David Fleck-3
CELESTIAL CITIES by David Fleck-1
Celestial Cities by David Fleck

"Serene" concrete pavilion marks the entrance to a First World War cemetery

This minimal concrete and glass pavilion in Flanders, Belgium, by Govaert & Vanhoutte Architectuurburo houses a visitor centre for the world’s largest Commonwealth war cemetery, where 11,956 servicemen of the First World War are buried or commemorated (+ slideshow).

Tyne-Cote-Cemetry-entrance-pavillion-by-Govaert-and-Vanhoutte-architectuurburo_dezeen_468_12

Bruges-based Govaert & Vanhoutte created an entrance pavilion and a new toilet block in response to the increasing number of people visiting the Tyne Cot Cemetery ahead of the centenary of the outbreak of the First World War.



Tyne-Cote-Cemetry-entrance-pavillion-by-Govaert-and-Vanhoutte-architectuurburo_dezeen_468_2

The main pavilion is intended as a welcome facility and information point at the site near the village of Passchendaele. The building features a subdued material palette and simple form to ensure it respects the existing architecture.

Tyne-Cote-Cemetry-entrance-pavillion-by-Govaert-and-Vanhoutte-architectuurburo_dezeen_468_17

“Due to the nature of the cemetery, a sense of serenity is the base note for the whole site,” the architects explained in a statement. “The subtle way the concrete pavilions are designed and integrated underlines this general perception.”

Tyne-Cote-Cemetry-entrance-pavillion-by-Govaert-and-Vanhoutte-architectuurburo_dezeen_468_14

The cemetery was originally designed in 1927 by English architect Sir Herbert Baker on a site given to the British Empire to recognise the sacrifices it made in the defence and liberation of Belgium during the war.

Tyne-Cote-Cemetry-entrance-pavillion-by-Govaert-and-Vanhoutte-architectuurburo_dezeen_468_0

The entrance pavilion is situated to the rear of the existing boundary wall and is partially shielded from view by a grassy slope.

Its low profile further reduces its impact on the landscape, while glazed facades on two sides enable views towards the church tower of Passchendaele in one direction and the cemetery and battlefield in the other.

Tyne-Cote-Cemetry-entrance-pavillion-by-Govaert-and-Vanhoutte-architectuurburo_dezeen_468_8

“The building itself has a minimum height and a pure and horizontal form, so that it has a very subtle integration in the landscape,” the architects continued.

“The dominant role of the existing architecture of the cemetery remains unchanged because of the rear placed position of the pavilion.”

Tyne-Cote-Cemetry-entrance-pavillion-by-Govaert-and-Vanhoutte-architectuurburo_dezeen_468_1

The single-storey volume projects outwards from the slope and is propped up on pillars set back from its edges to lend it a sense of lightness.

Tyne-Cote-Cemetry-entrance-pavillion-by-Govaert-and-Vanhoutte-architectuurburo_dezeen_468_6

Visitors entering the site at the expanded car parking area reach the pavilion along a straight concrete path, passing the new sanitary block.

Tyne-Cote-Cemetry-entrance-pavillion-by-Govaert-and-Vanhoutte-architectuurburo_dezeen_468_13

The path is flanked on one side by a new concrete wall that matches the height of the historic cemetery wall opposite.

Tyne-Cote-Cemetry-entrance-pavillion-by-Govaert-and-Vanhoutte-architectuurburo_dezeen_468_15

A grass slope was constructed in the gap where the cemetery wall curves away from the path to create the feeling of walking along a trench. This perception is enhanced by a projecting surface at the end of the route that also shields the view of a nearby industrial facility.

Tyne-Cote-Cemetry-entrance-pavillion-by-Govaert-and-Vanhoutte-architectuurburo_dezeen_468_9

The main entrance to the pavilion leads to an open space, used as a welcome area for groups, and a multipurpose events room that offers wide-stretching views of the surrounding landscape.

A smaller room to one side presents of information about the cemetery and the local area.

Tyne Cote Cemetery entrance pavilion by Govaert and Vanhoutte architectuurburo

The interior is finished in dark materials with integrated lighting illuminating displays of objects and information.

Tyne-Cote-Cemetry-entrance-pavillion-by-Govaert-and-Vanhoutte-architectuurburo_dezeen_468_4

The new circulation route – devised by the architects to handle the increased number of visitors – extends from the pavilion towards the cemetery’s main entrance and leads back through the cemetery itself to the car park.

Photography is by Tim Van de Velde.

Tyne Cote Cemetery entrance pavilion by Govaert and Vanhoutte architectuurburo
Site plan – click for larger image
Tyne Cote Cemetery entrance pavilion by Govaert and Vanhoutte architectuurburo
Floor plan – click for larger image
Tyne Cote Cemetery entrance pavilion by Govaert and Vanhoutte architectuurburo
Site section – click for larger image
Tyne Cote Cemetery entrance pavilion by Govaert and Vanhoutte architectuurburo
Building section – click for larger image

The post “Serene” concrete pavilion marks the
entrance to a First World War cemetery
appeared first on Dezeen.

Hyperdetailed Drawings by Kerby Rosanes

Kerby Rosanes est un jeune artiste de 23 ans résidant aux Philippines. Encre noir sur papier blanc, la complexité des illustrations est inversement proportionnelle à la simplicité des mediums utilisés. Les animaux sont essentiels dans les oeuvres du philippin et intègrent des mondes imaginaires merveilleux. A découvrir.

Hyperdetailed Drawings by Kerby Rosanes_8
Hyperdetailed Drawings by Kerby Rosanes_7
Hyperdetailed Drawings by Kerby Rosanes_6
Hyperdetailed Drawings by Kerby Rosanes_5
Hyperdetailed Drawings by Kerby Rosanes_4
Hyperdetailed Drawings by Kerby Rosanes_3
Hyperdetailed Drawings by Kerby Rosanes_2
Hyperdetailed Drawings by Kerby Rosanes_1
Hyperdetailed Drawings by Kerby Rosanes_0

MVRDV's Markthal Rotterdam photographed by Hufton + Crow

MVRDV‘s huge horseshoe-shaped market hall and housing development in Rotterdam is captured in these new images by photographers Hufton + Crow (+ slideshow).

MVRDV Markthal Rotterdam Hufton+ Crow

Completed last month, the Markthal Rotterdam features the Netherlands’ first covered market, sheltered beneath a 40-metre arch that contains 228 apartments, and is protected by glazed end walls.



A colourful mural by artists Arno Coenen and Iris Roskam lines the one-hectare surface beneath the arch. Printed onto perforated aluminium panels, it displays images of flowers and insects derived from 17th century Dutch paintings.

MVRDV Markthal Rotterdam Hufton+ Crow

MVRDV founder Winy Maas, whose designs also include a shop and office complex disguised as an old farmhouse, told Dezeen the shape was developed because he thought the scheme proposed by the developer was “boring”.

MVRDV Markthal Rotterdam Hufton+ Crow

Since opening, the building has been met with mixed reviews. CNN reporter Barry Neild said the building looks like “a portal to another dimension crafted from alien technology to bridge yawning chasms across time and space”.

Meanwhile, Guardian critic Oliver Wainwright described it as “a Sistine chapel of fresh produce”.

MVRDV Markthal Rotterdam Hufton+ Crow

“It squats like a chubby elephantine creature, lined with windows and balconies along its 120 metre-long flanks, terminating in a gaping portal towards the square like Milan’s galleria, opening up to suck you into its psychedelic tunnel,” he wrote.

One of the most favourable reviews came from Dave LeBlanc from The Globe and Mail in Canada – he called the market hall “one of the most breathtaking food markets you’ll ever explore”.

MVRDV Markthal Rotterdam Hufton+ Crow

“This is a piece of architecture that will quickly become a landmark for locals and visitors alike,” he said.

Markthal Rotterdam is located in the centre of Rotterdam. Read more about it in our earlier story, or watch our interview with Winy Maas.

See more photography by Hufton + Crow on their website.

The post MVRDV’s Markthal Rotterdam
photographed by Hufton + Crow
appeared first on Dezeen.

Tectonics of Transparency Sculpture

L’architecte Cristina Parreño a fabriqué une sculpture en verre opaque pour le Centre de Design International du MIT de Boston. Cette oeuvre intitulée « Tectonics of Transparency » ondule et change de forme selon l’angle du spectateur à l’image des mouvements de la tectonique des plaques. Le choix de la transparence renvoie à la conception d’une vie privée opaque à préserver au travail.

Collaborateurs : Sixto Cordero (RA), Dohyun Lee, Stefan Elsholtz, Nazareth Ekmekian, Haydee Casellas.
Photos : Kohn Horner, Jane Messinger.

cristina-parreno-7
cristina-parreno-6
cristina-parreno-5
cristina-parreno-4
cristina-parreno-3
cristina-parreno-2
cristina-parreno-0

A year ago on Unclutterer

2012

2011

2010

  • Being organized before a doctor’s visit
    Doctors can be intimidating, even those with amazing bedside manners. It can be easy to be anxious and/or timid around them — especially when they’re wearing those impersonal white lab coats. A little organizing can help reduce these anxieties.
  • Review: Five Books
    What are the five books you should read to learn as much as possible about a specific subject? Five Books has the answer.
  • 2010 Holiday Gift Giving Guide: Pampered grooming gifts for him
    There aren’t many gifts more practical than grooming items. All of these items are utilitarian and functional, but are luxurious enough that they’re likely not something a man in your life will routinely buy for himself. You can pamper him, and know the gift won’t clutter up his space.

2009

Post written by PJ Doland

Let Unclutterer help you get your home or office organized. Subscribe to our helpful product shipments from Quarterly today.

The post A year ago on Unclutterer appeared first on Unclutterer.

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption – Trailer – (1994)..(Read…)

Gorgeous Architecture in Australia

Voici le GASP, Glenorchy Art & Sculpture Park. Situé dans le sud de la Tasmanie, cet édifice a été designé par Room 11 Architects. Les murs de bétons arborent des plaques de verres teintées qui permettent d’admirer autrement la sublime baie d’Elwick. A découvrir en images ci-dessous.

Gorgeous Architecture in Australia_8
Gorgeous Architecture in Australia_7
Gorgeous Architecture in Australia_6
Gorgeous Architecture in Australia_5
Gorgeous Architecture in Australia_4
Gorgeous Architecture in Australia_3
Gorgeous Architecture in Australia_2
Gorgeous Architecture in Australia_1
Gorgeous Architecture in Australia_0

Pangenerator's installation of translucent pyramids flashes in waves of light

Hundreds of plexiglas tetrahedrons rippled with waves of illumination in response to changing light conditions for this installation by design collective Pangenerator (+ movie).

Constellaction installation by Pangenerator

Inside each of the 400 vacuum-formed shapes in Pangenerator‘s Constellaction was a custom-made electronics system driven by a tiny microcontroller, three standard photoresistors, three LEDs and two batteries. A tiny buzzer made a sound when the light flashed.



When an individual tetrahedron detected a sudden change of light intensity – intentionally caused by casting a shadow or pointing a torch – it blinked for a short period of time after a fixed delay and buzzed.

Constellation installation by Pangenerator

Other tetrahedrons placed nearby were programmed to respond by doing the same, creating a wave of light and sound across the installation.

“We were inspired by emergent phenomena in nature – complex systems without central command, for example, schools of fish, flocks of birds, but also our consciousness, the stock market,” Pangenerator’s Jakub Kozniewski told Dezeen.

Constellaction installation by Pangenerator

“In all cases there are some rules applied to relatively simple parts of the system, and given that there is some critical mass, complex patterns emerge.”

All the patterns and effects possible within the installation were based on the same premise. Different effects were caused by arranging the tetrahedrons differently, so visitors were encouraged to interact with the installation.

Constellation installation by Pangenerator

“The ideas people were coming up with of how to arrange the pieces were often totally unexpected,” said Kozniewski. “Observing strangers playing together and discussing the layout of the pieces in search for ‘infinite loop of light’ for example was awesome.”

The installation was originally commissioned by the Copernicus Science Center in Poland. Piotr Barszczewski, Krzysztof Cybulski, Krzysztof Goliński and Jakub Koźniewski of Pangenerator showed it again on a smaller scale as part of Lodz Design Festival last month.

The designers also recently released a digital necklace formed using light patterns that are projected onto the wearer’s body via their phone.

The post Pangenerator’s installation of translucent
pyramids flashes in waves of light
appeared first on Dezeen.